Happy New Year

31 december 2025 - Orlando (Florida), Verenigde Staten

We zijn de dag rustig begonnen. Beetje uitgeslapen. Beetje chillen en op het gemakje gebadderd en gedoucht. Cai zijn tand die er weer uit ging. Lijkt bijna traditie op vakantie. 😁
Rond lunchtijd zijn we weer naar Icon Park gegaan. Brrr wat was het weer koud. 15gr met een zonnetje. Cai mocht als herinnering een Amerikaanse knuffel bouwen bij Build a Bear. Hij koos een Dino met een Amerika trui. De man van de winkel vult de dino terwijl het kind zijn voet ol het pedaal mag zetten. Daarna moeten de kids die zo'n beer kopen een stoffen hartje pakken waarbij ze een ritueeltje moeten doen met het het hartje zoals over het hoofd wrijven, knuffelen met het hartje, over de zij wrijven, in hun handen wrijven enz (zie filmpje). Daarna deed die man dat hartje in de dino zodat de dino veel liefde krijgt en maakt de dino dicht. Aan de kassa wordt de beer aangekleed met de kleding die je hebt uitgezocht. Cai is superblij met zijn herinnering en laat dino de rest van de dag niet meer uit zijn buurt gaan. Dino krijgt zelfs eten en drinken van hem wanneer we weer naar het favoriete restaurantje van Maris gaan.🤣 Naar Ole Red. Zelfs met lunchtijd hebben ze er geweldige live muziek en weer lekker gegeten! Alleen Cai wilde deze keer geen voerbakje. 🫣
De weg zijn we vervolgd naar de Walmart. Nog even wat lekkers halen voor onderweg! Want we gingen 2u rijden voor de oudste amerikaanse diner in Florida. Diegene waar we 1e kerstdag waren die dicht was. Gelukkig was het nu wel open! 😅 Een caravan omgetoverd tot diner. Roze met groen. Compact maar ontzettend gaaf om eens meegemaakt te hebben. Ook echt eten wat je in een diner verwacht. Vette rommel! Wat een ervaring! Eten was voor vette rommel wel lekker!

Na de diner zijn we doorgereden naar San Augustine. Nog 40min in de auto.
Daar is het een winterfestival. Night of Lights.
Parkeren ging makkelijk en er reden bussen naar het oude stuk stad waar het winterfestival is. Handig en warmer dan 20min lopen want inmiddels was het alweer flink afgekoeld naar 7 graden.
Wat een sfeer in dat stadje. Wat een gezelligheid. Er waren diverse touren die je kon boeken als je je portemonnee bij had. 🫣 Rond de 75 dollar per persoon. Veel mensen deden dit. In die karretjes zoveel sfeer. Iemand verkleed als de grinch. Perfect in zijn rol. Cai schreeuwde naar hem en als een echte grinch schreeuwde hij terug. Keep your mouth kid maar hij zwaaide nog wel naar Cai. Blij kind. Andere karretjes hadden kerstmuziek. Nog een karretje draaide de backstreet boys. En de mensen maar zingen en happy new year roepen! Heel leuk! Die amerikanen zijn zo gek! Heerlijk om te zien!
Tijdens het rondwandelen zagen we dat er om 19.30u een meet en greet met the Grinch was. We dachten dat vind Cai vast tof dus we liepen er heen. Helemaal blij dat hij the Grinch gezien heeft! Wat een bonus op de week!
Om 20.30u begon er vuurwerk. Beetje onduidelijk waar het precies zou zijn maar je zou het vanaf de boulevard moeten kunnen zien. Helaas zagen we wel wat vuurwerk masr bleek het aan de kant te zijn waar wij helaas niet echt iets konden zien..... nou geeft niks. Het vuurwerk van gister zijn we nog lang niet vergeten! 😊
Dan maar terug naar de bus want inmiddels hadden we het alle 3 echt zo koud. In de bus bracht de chauffeur er wel een goede sfeer in. Luide muziek en liet mensen dansen en zingen! Gezelligheid ten top. Dat voor 10min wachten en 10min rijden. 🎉
We stapten weer in de auto om de 2u durende rit terug naar het hotel te maken. Cai viel al binnen 2 min in slaap en heeft onderweg geen vuurwerk gezien. Zelfs niet eens doorgehad dat we nog getankt hebben. 😅
Rond 23.15u waren we bij het hotel. Cai sliep vrij snel verder en wij dachten laten we nog even tot 00.00u wakker blijven. Dan hebben we 3x happy new year gevierd(gister in disney, vandaag om 18u omdat het in NL 00.00u was en hier om 00.00u) . Er was veel meer vuurwerk dan we hadden verwacht na het lezen van berichten. Helaas zitten wij aan de verkeerde kant van het hotel en zagen wr niks. Wel hebben we enorme knallen gehoord. Bijzonder om het op deze manier te zien. Vandaag was voor ons eigenlijk niet het gevoel van oud en nieuw. Dat gevoel hadden we wel in Disney met het feestje en vuurwerk. Toch hebben we er enorm van genoten!

Wij wensen iedereen dan ook een heel mooi 2026!!! ❤️

Fotos willen niet echt uploaden. Je kan ze zien op instagram op mijn stories of via:

Https://www.polarsteps.com/MariskaDuerinck/22361310-sunshine-state?s=0303edc9-7520-43dc-8543-d69336d30511

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Oom Jeroen:
    1 januari 2026
    Goedendag allemaal hebben jullie de jaarwisseling in Amerika gevierd, moet wel heel bijzonder zijn geweest. Wens ik jullie nog een paar mooie dagen in Amerika. Groetjes oom Jeroen.
  2. Janny:
    1 januari 2026
    Een hele mooie ervaring,veel indrukken en heel veel mooie herinneringen rijker en die je mee naar huis nermt en op terug kijkt.Goede reis en vlucht terug